Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken Wings/Legs Barbeque

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Färdig kryddblandning från Lidl blandas med olja o penslas på kycklingklubbor - barnen är galna i det här! Mycket smakrikt och enkelt! Behöver lite tid att marinera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. (innehåll i kryddblandning - Citat från påsen: salt, paprika, jästextrakt, lök, peppar, maltodextrin, chili, socker, kryddor, vitlök, rosmarin, arom, kornmalt, ...... )
  2. Tina kycklingklubborna Blanda kryddblandning/pulver/kryddor med olja enligt anvisning på påsen: Rör ner påsens innehåll i 65 ml olja. Pensla på marinaden på kycklingvingarna o stek i ugn på 180 grader i ca 25 minuter. OBS tiden gälle kyllingvingar. Jag gör detta på billiga kycklingklubbor! Det kräver mer tid! SÅ: Jag brukar... Blanda kryddor med olja o sen penslar jag ena sidan på kycklingklubban, låter ligga en halvtimme i rumstemp. Jag vill steka sidan utan skinn först. Vänder sedan, penslar med resten av oljakryddbland. Låter vila. Ser till att ugnen är riktigt varm, jag steker vid 225 gr inte 180. Öser efter en stund. Vänder efter typ 20 min, så att skinnet ska bli lite knaprigt o bränt. Man kan ösa den här med för smak. Beror på hur mkt du har lust att passa ugnen. Annars är detta bra att sätta på 20 + 20 min. du gör ngt annat emellan... Kycklingköttet faller sönder sen... smakar ljuvligt. Ta upp bitarna fort så att inte allt fettet kommer med.
  3. Det här är gott bara att äta som plockkött - eller till ris etc. Eftersom det tar en stund att göra så brukar jag ha detta färdigt innan barnen blir superhungriga på fredagkvällen. Hmmm.. Betyder att man tar upp kycklingen på torsdag kväll. penslar på fre em sätter in i ugn o det är klart till typ 19 snåret. annars går det absolut jättebra att göra dagen innan.... Så tillagningstid är inte inberäknat föreberedelsetid här. Allt är relativt, enligt Einstein!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.