De här fantastiska mazarinerna med läcker chokladfyllning är det få som kan motstå. Imponera med dessa goda bakverk nästa gång du bjuder på fika.
Instruktioner
- Blanda mjöl och bakpulver. Hacka snabbt ihop mjölblandningen, smör och socker, för hand eller i en matberedare. Tillsätt ägget och äggulan och arbeta ihop tills en deg bildas. Dela degen i 36 lika stora bitar.
- Tryck ut degen i mazarin- eller aluminiumformar. Nagga degen och ställ formarna kallt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör fyllningen. Mal mandeln i en mandelkvarn. Rör ihop smör och socker. Vispa äggen lätt och rör ner smörblandningen.
- Blanda den malda mandeln med siktad kakao. Rör ihop mandelblandningen och smörblandningen till en smet.
- Ta ut formarna från kylen och fyll dem till 2/3 med mandelsmet.
- Grädda kakorna 15-20 minuter. Låt mazarinerna svalna något innan du serverar dem.
Publicerat den
10 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa ska prövas till min födelsedag. Går de att frysa måntro?