Denna rätt är rolig och sätta fram folk blir lite hm... vad? har du hela kokta ägg i ? Detta är en Etiopisk rätt.
Instruktioner
- Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg bitarna i en skål och krydda med salt och citronsaften av 1 citron.
Låt kycklingbitarna stå minst 1½ timme i kylen.
- Skala och hacka lökarna.
Smält smöret i en gryta och lägg i löken och låt det fräsa några minuter. Rör i tomatpuré och berbere och späd med vattnet och vinet.
- Lägg i kycklingen och koka grytan med locket på i 30-40 minuter. Red eventuellt såsen med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Skala äggen och lägg ner dem i grytan.
Koka ytterligare 5 minuter.
Servera grytan med kokt ris.
- Berbere kan du hitta i min kokbok.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! För mig har berbere kryddan blivit en klar favorit, kommer göra flera gånger. Jag hadde även i ca 1 msk paprikapulver. Tack ska du ha.