En stor rulltårta som jag rullar från kortsidan och får en maffig julstubbe. Servera den gärna med en klick lingongrädde. Förvaras i kyl fram till serveringen men kan frysas.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det. Tillsätt kryddor, apelsinsaften och rör försiktigt smeten slät. Vispa inte!
- Bred ut på bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen på 250º i ca 5 minuter.
- Stjälp upp på en kökshanddduk och dra av papperet försiktigt. Jag brukar lägga en blöt kökshandduk över någon minut så lossnar papperet utan att kakan går sönder.
- Låt bottnen svalna under en blöt kökshandduk.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över den kalla kakan. Rulla ihop från kortsidan med hjälp av kökshandduken till en bastant julstubbe.
- Lägg den med skarven ner, plasta in den och förvara i kyl. Den går även bra att frysa.
- Innan serveringen siktas florsocker över. Det är gott med lingongrädde till. En enkel men mycket god jultårta.
Publicerat den
30 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar