Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frallor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Går att variera beroende på hur grova man vill att de ska vara och vilken "topping" man väljer att lägga på. Gjorde dubbel sats och fick ca 26 st. Goda! Själv strödde jag linfrön över bröden för att jag inte hade annat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vätskan till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke (maskin) och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt salt, socker, olja.
  2. Tillsätt resten av vätskan och arbeta ner mjölet. Rör tills degen är slät och släpper bunkens kanter. Jäs till dubbel storlek under duk. Tar ca 30 minuter. Knåda degen med hjälp av maskinen. Dela degen i två delar och skär av ca 15 bitar som rullas till frallor och läggs på bakplåtspapper.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa under duk tills ugnen är varm. Pensla eventuellt med ägg och strö över t ex vallmofrö, sesamfrön, solrosfrön eller annat gott.
  4. Grädda ca 10 minuter, låt bullarna få lite färg på ytan. Låt svalna under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sofia1991 9 mars 2011

    Jätte gott bröd dock hade jag svårt att få in allt mjöl använde inte alls så mycke som de stod och ändå blev de svårt. MEN grymt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.