Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst päronchoklad cheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lättgjord och försvinnande god cheesecake! Jag använde små chokladlinser, men finhackad mörk choklad går också bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen och rör samman med margarinet. Tryck ut massan i en springform, ca 23 cm i diameter.
  2. Blanda saft och vatten i en stor mugg. Rör i gelatinpulvret och låt det svälla medan du rör ihop fyllningen.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, créme fraiche och vaniljsocker. Vispa smeten slät. Tillsätt saft- och gelatinblandningen i en fin stråle under fortsatt vispning.
  4. Hacka chokladen och vänd ner hacket i fyllningen. Häll fyllningen över kexbottnen och låt cheesecaken stå i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.
  5. Pudra över kakao eller O'boy pulver då cheesecaken ska serveras.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bodil56 28 augusti 2009

    Kan varmt rekommendera denna cheesecaken!

  • johfah 7 oktober 2011

    Har provat göra denna ikväll, men blev lite besviken att den frysta cheesecaken bara skulle stå i kylen. Känner att jag blev lite lurad av rubriken. Hoppas på att smaken blir bra iaf. Ska äta den imorgon :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.