Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembryggd Glögg!

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 4 veckor
Skriv ut

Fantastiskt god glögg som garanterat gör succé. Jag brukar sätta den i januari för att drickas i december. Man kan dricka den direkt men smakar bara godare efter lagring.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en vinhink för jäsning eller liknande. Skaka om allt ordentligt och ställ för jäsning. När den har jäst klart, brukar ta 3-6 dagar (det märks när det inte kommer bubblor i jäsröret längre) så ska den stå i 3 veckor. Därefter silar man av den, var noga med att inte få med den grumliga bottensatsen, jag använder en hävert. Därefter iröres 1 ½ dl farinsocker, rör så att det smälter ordentligt. Tappas sen på flaskor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kelenil 23 december 2009

    Kan förstå att receptet väntar på godkännande! Det blir aldrig godkänt när råa potatisar ingår; satsen kan då användas som mäsk för vidare framställning av starkare dryck. Avvaktar med betyg till om ett år. Har ett eget mycket lilknande recept kallat "Bagges julglögg" som första gången gav en mycket välsmakande glögg men som nästa gång inte jäste ut som det skulle varefter glöggen smakade som saft (fast med glöggsmak). Tack i alla fall för receptet hälsar Kelenil

  • wallst 7 januari 2010

    Receptet är godkänt!

  • IASAB 14 oktober 2010

    Ett liknande glöggrecept har jag använt det senaste 10-15 åren. Det är trevligt att göra sin egen glögg :D Ska testa detta recept i år tänkte jag. VI brukar börja glöggsäsongen vid All Helgona så det är dags att börja. Mitt recept innehåller 2 kg socker och ingen potatis. Annars är det mycket likt....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.