Det här är nog världens godaste citronpaj!
Instruktioner
- Börja med pajdegen:
Blanda smör, mjöl och vatten. Knåda till en deg.
Tryck i pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Nagga botten så att den inte blåser upp under gräddning.
Grädda i ugnen ca 200 grader, 10-15 min.
- Koka upp socker och saften från två citroner i en kastrull.
Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten.
Separera äggulor och vitor.
Ställ kastrullen från plattan och rör i gulorna.
Låt smöret smälta i den varma citronblandningen.
Lägg i gelatinbladen.
Kyl citronblandningen något, exempelvis med ett enkelt vattenbad.
Häll i citronblandningen i pajformen och ställ i kylskåp över natten.
- Allergianpassning:
Innehåller mjölkprotein, gluten, äggprotein.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt smör.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller potatis istället för vanligt vetemjöl.
Gör äggfri: använda äggersättning enligt paket.
Publicerat den
6 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar