Gör din egen glögg och överraska dina gäster med härliga smaker.
Instruktioner
- Ger 1 liter glögg
- Tips: Vodkan kan uteslutas om du vill ha ett alkoholfritt alternativ.
- Koka upp apelsinjuicen i en kastrull. Lägg i de frysta havtornen. Sjud blandningen under lock ca 10 minuter på lägsta värme.
- Rör om ett par gånger. Sila av havtornen och spara dem till garnering. Skölj apelsinerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Skär ingefäran i avlånga, tunna skivor med skalet kvar. Lägg ner apelsinskivor, ingefära, kanelstång, socker och saffran i kastrullen med juice.
- Låt blandningen sjuda 5 minuter under lock på lägsta värme. Dra kastrullen åt sidan och låt glöggen svalna i rumstemperatur. Sila och ställ glöggen kallt minst 1 dygn.
- Värm glöggen före servering, får ej koka. Tillsätt eventuellt vodkan. Fördela havtornen i glasen och strö lite socker över.
Publicerat den
19 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar