Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt mejramkotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här ljuvliga steken gnids in med vitlök, salt och kryddblandning och steks i ugnen tills den är helt perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg vitlöksklyftorna på en skärbräda och strö över saltet. Finhacka ihop vitlök och salt, saltet hjälper till att binda vitlöken. Lägg vitlökshacket i en mortel och blanda ner peppar, kummin, mejram och paprikapulver. Stöt till en kryddpasta.
  2. Sätt ugnen på 220 grader. Gnid in kotlettraden med kryddpastan och ställ åt sidan i minst 30 minuter.
  3. Lägg köttet på ett galler över en braspanna. Fyll braspannan till hälften med vatten. Vattnet ska inte nå upp till köttet. Ugnsstek köttet i 15 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader. Ugnsstek ytterligare 90 minuter. Häll på vatten i braspannan om det behövs.
  4. Ta ut steken ur ugnen och slå in den i aluminiumfolie. Låt vila 20 minuter innan du skivar upp den.
  5. Servera med kokt potatis, grillade äppleklyftor och/eller en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.