Den här ljuvliga steken gnids in med vitlök, salt och kryddblandning och steks i ugnen tills den är helt perfekt.
Instruktioner
- Lägg vitlöksklyftorna på en skärbräda och strö över saltet. Finhacka ihop vitlök och salt, saltet hjälper till att binda vitlöken. Lägg vitlökshacket i en mortel och blanda ner peppar, kummin, mejram och paprikapulver. Stöt till en kryddpasta.
- Sätt ugnen på 220 grader. Gnid in kotlettraden med kryddpastan och ställ åt sidan i minst 30 minuter.
- Lägg köttet på ett galler över en braspanna. Fyll braspannan till hälften med vatten. Vattnet ska inte nå upp till köttet. Ugnsstek köttet i 15 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader. Ugnsstek ytterligare 90 minuter. Häll på vatten i braspannan om det behövs.
- Ta ut steken ur ugnen och slå in den i aluminiumfolie. Låt vila 20 minuter innan du skivar upp den.
- Servera med kokt potatis, grillade äppleklyftor och/eller en grönsallad.
Publicerat den
25 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar