Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Korv och bacongryta med dijon och dragon

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En enkel vardagsgryta. Snabb att tillaga och smakar underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva och strimla falukorven. Strimla bacon, skiva purjolöken och skär svampen i mindre bitar.
  2. Börja med att steka korven. Tag upp den ur stekpannan. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Därefter så steker du svampen och purjolöken. Blanda i korven och baconet. Rör ner crème fraiche, senap, dragon, Smaka av , salta och krydda med svartpeppar. Sist tillsätter du syltlöken och låter allt bli varmt. Hacka lite purjolök och strö över före servering. Det går även bra med gräslök om man har det hemma.
  3. Servera med valfri potatis och en grönsallad. På bilden har jag serverat med hemlagad klyftpotatis kryddad med dragon. Det blev jättegott!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kattgnag 20 augusti 2009

    Absolut 5 poäng!! Superdupergod! Enda ändringen jag gjorde var att jag tod fransk senap istället för dijon. Helt suveränt god rätt! MVG+++ Tack så jättemycket!

  • christincarlsson 25 oktober 2012

    God!!!!

  • jen_05 18 augusti 2013

    Jättegod och smakrik korvgryta, kunde aldrig tro att dragon, dijon och bacon gifte sig så bra. Hade ingen syltlök, men hackade en liten gul lök som jag stekte tillsammans med purjolöken och svampen. Funkade jättebra. Den här grytan blir det att göra fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.