Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräftsås

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Kräftsås som jag använder när jag gör fiskgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka och fräs skalen i smör. Flambera med konjak. Ansa, skölj och hacka grönsakerna och tillsätt den tillsammans med kryddorna. Låt stå och dra lite på svag värme. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt fonden sjuda på svag värme i ca 45 minuter. Passera fonden genom silduk. Koka upp fonden med grädden. Vispa ned äggulorna tills såsen tjocknar. OBS! Såsen får ej koka sedan äggulorna tillsatts. Smaksätt med salt, peppar och lite konjak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.