Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämbullar

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Löjligt enkla att baka och ofattbart goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
  2. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet. Arbeta degen kraftigt till den blir blank och smidig . Jäs ca 30 min (till dubbel storlek).
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig. Gör 25 runda bullar av degen. Fyll en sprits med marsansåsen, fyll varje bulle med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör eller margarin och doppas i socker. De går utmärkt att frysa, men gör då det direkt efter gräddning (innan pensling av smör och doppning i socker).

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • HaltFingal 3 oktober 2010

    Ooh, gamla minnen gör sig påmind när man var yngre och smet till konditoriet där de sålde goda krämbullar. Tack för receptet!

  • matobakverk 20 januari 2011

    Ska väl vara 3 dl mjölk förstår jag : )

  • ninamy 4 februari 2011

    Ojdå, ja precis mjölk ska det vara. :-)

  • tulpankvinnan 23 augusti 2011

    SÅÅ sjukt goda! Gjort dessa flera gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.