Denna rätt sätter verkligen en färgklick på matbordet, och god är den också!
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en rejäl gryta och fräs färsen tills den blir smulig. Pressa i vitlöken och rör i resten av ingredienserna, utom rödbetor och ost. Dela sönder tomaterna med en slev, koka upp och låt sedan småkoka utan lock i 15 minuter.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Tvätta rödbetorna om de är jordiga. Skär bort de grova rot- och bladändarna, du behöver inte skala dem. Riv dem grovt och rör ner dem i grytan. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera med nykokt pasta och smulad feta- eller chévreost.
- Ett tips är att vända ner pastan i lammfärsen så att även pastan blir vackert röd.
Publicerat den
9 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar