Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärs med rödbetor och pasta

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Denna rätt sätter verkligen en färgklick på matbordet, och god är den också!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en rejäl gryta och fräs färsen tills den blir smulig. Pressa i vitlöken och rör i resten av ingredienserna, utom rödbetor och ost. Dela sönder tomaterna med en slev, koka upp och låt sedan småkoka utan lock i 15 minuter.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tvätta rödbetorna om de är jordiga. Skär bort de grova rot- och bladändarna, du behöver inte skala dem. Riv dem grovt och rör ner dem i grytan. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Servera med nykokt pasta och smulad feta- eller chévreost.
  5. Ett tips är att vända ner pastan i lammfärsen så att även pastan blir vackert röd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.