Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det här receptet fick jag smaka på jobbet, själv är jag inte så förtjust i avokado, men passar bra ihop med resten och i slutändan, en riktigt god paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en runf degboll, gärna i en matberedare. Svep in i plastfolie eller en fryspåse och låt vila i kylen i 30 minuter.
  2. Sätt på ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en smord form som är ca 24 cm i diameter. Nagga gärna skalet med en gaffel.
  3. Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Under tiden kan du skära laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken och finhacka dillen.
  4. Skala och kärna ur och skär avokadorna i tunna skivor.
  5. Fördela lax, dill och purjolöken i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och lägg sedan ner avokadoskivorna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.