Det här receptet fick jag smaka på jobbet, själv är jag inte så förtjust i avokado, men passar bra ihop med resten och i slutändan, en riktigt god paj!
Instruktioner
- Blanda samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och arbeta samman till en runf degboll, gärna i en matberedare. Svep in i plastfolie eller en fryspåse och låt vila i kylen i 30 minuter.
- Sätt på ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en smord form som är ca 24 cm i diameter. Nagga gärna skalet med en gaffel.
- Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Under tiden kan du skära laxen i mindre bitar. Strimla purjolöken och finhacka dillen.
- Skala och kärna ur och skär avokadorna i tunna skivor.
- Fördela lax, dill och purjolöken i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen och lägg sedan ner avokadoskivorna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar