En soppa som klår de flesta svampsoppor. Med sherry i soppan blir det både gott och festligt.
Instruktioner
- Med färsk svamp:
Lägg undan ett par av de vackraste trattkantarellerna till garnering och skär de andra i bitar.
- Med torkad svamp:
Lägg undan några fina, smula resten i en bunke och fyll upp med vatten. Låt stå och svälla i ca 10 minuter. Spara vattnet och använd det till buljongen, 1 liter.
- Finhacka lök och vitlök. Stek dem tillsammans med trattkantarellerna i smör i en kastrull. Fräs tills vätskan kokat in. Sikta över mjöl och rör om så att det blandas med svampen och löken.
- Slå på vatten och 2½ dl av grädden. Smula ner buljongtärningarna. Rör om och låt det sjuda 12-15 minuter.
Tillsätt vinäger, sherry, salt och peppar.
- Vispa 1 dl grädde. Ställ åt sidan. Stek de hela kantarellerna i smör.
- Häll upp och garnera soppan med en klick grädde, stekta kantareller och hackad persilja. Servera med ett gott bröd.
Publicerat den
10 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar