I Mexiko smakar maten mycket och denna köttfärspizza är ett härligt prov på det. "Hettan" varierar du allt efter tycke och smak.
Instruktioner
- Börja med pizzabottnen: Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader, i en kastrull eller i mikron.
- Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt 40 min på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 250 grader.
- Gör fyllningen: Bryn köttfärsen i matfettet. Krydda med mexikansk kryddblandning, oregano och salt. Pressa i vitlöken och rör om.
- Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt till en stor, rund pizza. Bred på tomatpurén och fördela köttfärsen över.
- Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Fördela paprikan och löken på pizzan. Strö över osten.
- Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pizzan genast.
- För extra hetta: Den som vill ha ännu mer fart i smaken kan gärna krydda köttfärsen med en utkärnad och finstrimlad röd chilifrukt eller ½ finhackad habanero. Men krydda försiktigt - chilifrukter och habaneros kan vara väldigt starka!
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket gott