Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötgratinerad aubergine

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Osten kan ersättas med sesamfrö för den som önskar en veganvariant.

Ingredienser

Instruktioner

Dela auberginerna på längden och gröp ur dem så att ca 1 cm kvarstår i skalet. Hacka det urgröpta liksom lök, paprika och tomater. Stek aubergineskalen lätt på båda sidor i lite olja, så att de får en aning färg och lägg i ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs löken i olja, tillsätt aubergin-, paprika-, tomathack och koka ihop 5 minuter på svag värme. Blanda ned finhackad persilja och malda nötter. Smaksätt med pressad citron, kryddor och pressade vitlöksklyftor. Lägg blandningen i skalen, strö över riven ost. Gratinera i ca 20 minuter. (Extra vitlöksklyftor med vitlökspress att ha tillgång till vid servering, för den som gillar vitlök.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.