Oemotståndliga mozartkulor

Så goda!

Betyg (16 röster)
Antal personer
ca 50 st
Oemotståndliga mozartkulor

Ingredienser

2 pkt mandelmassa
1 pkt Odense nogat
2 pkt mörk blockchoklad
Några nypor kakao

Gör så här

Bryt blockchokladen i bitar i en skål och värm i ugnen tills den smälter, inte för länge så kolla och rör om efter ca 1 min.

Öppna nogaten och skär den i små små bitar ca 2-3 cm i diametern.

Öppna mandelmassan och skär den i smala bitar ca 3-4 cm. Ni märker om det blir för mycket eller lite sen och kan anpassa mandelmassan till nogaten.

Rulla varje bit mandelmassa till små bollar och gör ett hål i med fingret (inte rakt i genom).

Stoppa sedan in en nogatbit i varje öppen boll av mandelmassa och rulla ihop dessa till bollar igen.

Ta sedan en liten sked och doppa bollarna i den smälta blockchokladen.

Lägg bollarna som är doppade på smörpapper för att stelna. När de stelnat, strö då sist lite kakao över bollarna så har ni skapat mycket goda och fina Mozartbollar.

Förvara i kylskåpet eller frys in.
Visningar:
53206
Sparat:
1152

LIKNANDE RECEPT

Mozartkulor
över 2 månader
Mozartkulor med
över 2 månader
Mozartkulor
av anluk
över 2 månader
Chokladtoppar á
av Gourmet
över 2 månader
Johanna Westman..
över 2 månader
Mozartkulor med
av Bodil56
över 2 månader