Citronen hjälper till att lyfta denna äppelpaj till högre höjder.
Underbar smak!
Instruktioner
- Pajskal:
Smula smör och mjöl blanadat med saltet.
Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Låt vila kallt en stund och kavla, eller tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 225 grader.
- Fyllning:
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
Riv äpplena grovt och blanda i citronskal.
- Blanda frukten med äggsmeten och häll fyllningen i pajskalet.
Om du har deg kvar kan du t. ex göra en blomma i mitten i mitten på pajen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader, ca 25-30 minuter.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm...väldigt god, men jag saknade kanelen, kommer lägga till det nästa gång. Tack för ett annars jätte gott recept!!
Bakade pajen igår och den blev mycket omtyckt. Använde varken citron eller kanel bjöt bara på självgjort vanillsås. Det blir 5 poäng