Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med krämig parmesansås, parmachips och vitlöksrostade körsbärstomater

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämig pasta, frasiga parmachips och smakrika och saftiga tomater. Lyxig pastarätt som går snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med matlagningsgrädde och vispa medan det tjocknar något. Vispa ner riven parmesanost och fortsätt vispa tills osten smält. Smaka eventuellt av med lite salt.
  3. Lägg tomaterna på ett ugnsfast fat och lägg över vitlöksskivor och ringla på olivolja och strö över flingsalt. Rosta tomaterna i ugnen på 220 grader ca 5 minuter.
  4. Koka pastan och häll över den krämiga ostsåsen. Servera med de frasiga parmachipsen och varma tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.