Den här krämiga pastarätten med krispiga läckra vårprimörer är en fräsch och god måltid som passar lika bra till vardags som till fest.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skala moroten och selleristjälkarna och tärna dem fint. Kärna ur paprikorna och strimla dem fint. Ansa sparrisen och skär den i 5 cm långa bitar.
- Smält smöret i en stor stekpanna på låg värme. Fräs morötter, lök och selleri 8-10 minuter under omrörning tills de mjuknar.
- Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt paprika, salladsärtor och sparris i pastagrytan 4 minuter innan tillagningstidens slut. Låt pastan och grönsakerna rinna av väl i ett durkslag och häll tillbaka i kastrullen.
- Vispa samman grädde och dill. Tillsätt de frästa grönsakerna, gräddblandningen och parmesanosten till kastrullen. Värm upp under omrörning 2-3 minuter och krydda med salt och peppar. Vänd väl så att grönsakerna täcks av sås. Servera genast.
Publicerat den
1 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar