Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestopaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.