Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestopaj med bakade grönsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En jättegod paj som är lätt att dubbla om den skall serveras till många. Variera med tillbehören så har du en ny spännande paj varje gång. Bakar du pajen i långpanna kan du gratinera med tillbehören. Läckert och jätte gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa i matberedare, med gaffel eller fingertopparna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant (24 cm i diam). Nagga med en gaffel. Låt vila i kyl 15-30 minuter.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och zucchini i skivor.
  3. Lägg allt på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.
  4. Sänk ugnsvärmen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna. Häll över äggsmeten.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.
  6. Servera med en blandad sallad, gärna med rucola, samt torkad skinka, salami, soltorkade tomater och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.