En jättegod paj som är lätt att dubbla om den skall serveras till många. Variera med tillbehören så har du en ny spännande paj varje gång. Bakar du pajen i långpanna kan du gratinera med tillbehören. Läckert och jätte gott.
Instruktioner
- Pajdeg:
Finfördela smöret i mjölet till en smulig massa i matberedare, med gaffel eller fingertopparna.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant (24 cm i diam). Nagga med en gaffel.
Låt vila i kyl 15-30 minuter.
- Fyllning:
Sätt ugnen på 250°. Kärna ur paprikorna och skala löken.
Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och zucchini i skivor.
- Lägg allt på en plåt. Stänk över oljan och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och pesto.
- Sänk ugnsvärmen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i grönsakerna. Häll över äggsmeten.
- Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.
- Servera med en blandad sallad, gärna med rucola, samt torkad skinka, salami, soltorkade tomater och oliver.
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar