Färsk fänkål tar fram det bästa hos musslorna, det här är en perfekt lätt,elegant och nyttig förrätt.
Instruktioner
- Ansa fänkålsståndet och skär fänkålen i tärningar, ca 1 cm stora. Blanda crème fraiche och fiskfond och ställ åt sidan tills rumstempererat.
- Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad kastrull och lägg i lök och fänkål. Bryn på låg värme 6-8 minuter tills fänkålen är mjuk. Tillsätt det vita vinet och fräs under omrörning. Tillsätt buljongen och koka upp. Låt sjuda svagt cirka 20 minuter.
- Tillsätt salladslök och pilgrimsmusslor och koka upp. Rör ner crème fraiche och fiskfond, koka upp låt sjuda cirka 2 minuter tills pilgrimsmusslorna är genomkokta. Smaka av med fiskfond, garnera med persilja och servera.
Publicerat den
28 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar