Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortilla de patatas eller spansk potatisomelett

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna omelett utmärker sig för sin smak och dess enkelhet att tilllaga. Tortilla de patatas eller spansk potatisomelett - receptsomslag ¡Hola! Idag vill jag laga ett traditionellt recept som är en klassiker i spansk gastronomi och möjligen ett av de mest kända recepten i spanska köket. Denna omelett är en av de mest framgångsrika och tillagade rätter var som helst. Det finns två referenser om detta recept. Första kommer från Villanueva de la Serena i Badajoz 1798 och andra var i Pamplona i 1817; men idag är det potatisomelett jätteceleber i hela Spanien och många lander i världen. Du kan läsa mer om detta recept i Soleado.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Stek potatisen i stekpanna med olivolja.
  3. Lägg ner potatisen i en skål och tillsätt salt.
  4. Vispa upp äggen.
  5. Blanda äggen ordentligt med potatisen.
  6. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  7. När allt börjar få färg (efter cirka 10 minuter) vänds tortillan. En tallrik underlättar vändningen.
  8. Efter cirka 10 minuter mer kan du servera i en tallrik.
  9. ¡Que aproveche!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.