Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk marinerad makrill

 
Skriv ut

Marinerad makrill som äts varm men kan även ätas kall. Utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna de grillade paprikorna. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs stjärnanis, senapsfrön, saffran och vitlök i lite av olivoljan utan att vitlöken bränns. Tillsätt resten av oljan, vinäger, socker, timjan, citronskal och den hackade paprikan. Hetta upp och låt sedan kallna.
  2. Häll marinaden över makrillen och låt marinera i 4-8 timmar i kylen. Ta upp makrillen ur marinaden. Salta och peppra. Stek makrillen 1-2 minuter per sida i en het stekpanna. koka upp marinaden och låt koka i 3 min. Halvera ev makrillen och häll över lite av den varma marinaden. Servera genast med rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.