Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerad nötstek i gryta

(4 kommentarer)  
Marinerad nötstek i gryta Marinerad nötstek i gryta
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Genom att marinera köttet blir smaken fylligare och köttet mörare. Här marineras steken ett dygn i öl och kryddor, bräseras med grönsaker i en gryta och serveras i tunna skivor med en mustig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika.
  2. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl. Låt köttet stå i kylskåp cirka ett dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  3. Ta upp köttet, torka av det och sila marinaden. Spara marinaden.
  4. Bryn köttet i matfett runt om i en stekgryta. Strö över salt. Skala morötterna och skär morötter och purjolök i bitar. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden.
  5. Låt köttet sjuda under lock på svag värme cirka 1½ timme. Späd med resten av marinaden under tiden. Mot slutet av stektiden sticker du in en köttermometer i steken. Vid 70 grader är köttet lätt rosa inuti, vid 75 grader är köttet genomstekt.
  6. Låt steken vila under folie. Sila skyn och koka upp den. Rör samman mjöl och matfett och klicka ner blandningen i såsen under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen.
  8. Servera med kokt eller stekt potatis, kokta grönsaker, inlagd gurka och vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • farmoringer 22 mars 2011

    Det här var gott. Men nästa gång kommer jag att öka på kryddorna lite till. Kände inte av vitlök och paprikapulvret så mycket. Smakade mest öl och rödlök.. Men gott ändå. Tackar../ Inger

  • FAE 1 september 2011

    Ska pröva detta i helg, men jag kommer koka steken med marinaden osilad och ändra kryddningen lite :)

  • FAE 4 september 2011

    Gjorde denna igår och det blev fantastiskt gott! :) Böt ut nästan all kryddpeppar mot svartpeppar, drog i lite cayenne, vinbärsgelé & buljong, kokade allting från marinaden & silade av efteråt & tillsatte grädde & redning till sås. Toppen!! Hoppas du inte har något emot att jag slänger upp en bild på godsakerna? :)

  • FAE 4 september 2011

    En bild till ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.