Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Schweizisk osträtt!

Ingredienser

Instruktioner

Ostarna som tillverkas i gamla träformar, mäter en diameter av ca,25 cm och väger omkring 3,5 kg. Lagringstiden är 5 månader eller mer. Den är ganska dyr men det går också bra med all annan bra smältost, t ex cheddar, emmenthaler eller gruyère. Skär upp osten i halvcentimetertjocka skivor, utan att ta bort skalet. Skivorna skall vara ungefär lika stora som Raclettejärnen. Skala och koka potatisen. Tag upp och låt gurkorna och syltlök rinna av. Hetta upp Raclettejärnet. Arrangera ost och tillbehör runt om.Låt var och en steka sin ost och ta för sig av ingredienserna efter behag. Om man så önskar, kan man steka väl valda möra köttbitar av exempelvis fläsk och lammfilé eller filé av nötkött till Racletten.

Kommentarer (1)

  • mumsan 26 november 2010

    förstår inte hur detta kan va mumsigt men det är det! Gammal skinka, ost som doftar pappas jobbstrumpor, underliga gurkor, småläskiga syltlökar å potatis. En Grove Street Chardonnay (nr 6582) från US and A passar mordbra till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.