Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rapsgriskarré med sötpotatischips

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Egna rotsakschips är betydligt nyttigare- och billigare! - än köpta. Här med sötpotatis som serveras med en saftig karré. 435 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta sötpotatisen väl och skala den. Skär tunna skivor, gärna på mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i en skål och vänd runt dem med olja och kryddor och torkad mynta.
  3. Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Passa så att de inte bränns vid. Vänd skivorna och stek andra sidan tills chipsen är knapriga, ca 10 minuter.
  4. Lägg mynta- eller salviablad på köttskivorna, salta och peppra och stek i smör eller olja ca 3 minuter på varje sida.
  5. Garnera med myntablad och servera med sötpotatischipsen och en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.