Egna rotsakschips är betydligt nyttigare- och billigare! - än köpta. Här med sötpotatis som serveras med en saftig karré.
435 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta sötpotatisen väl och skala den. Skär tunna skivor, gärna på mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i en skål och vänd runt dem med olja och kryddor och torkad mynta.
- Lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Passa så att de inte bränns vid. Vänd skivorna och stek andra sidan tills chipsen är knapriga, ca 10 minuter.
- Lägg mynta- eller salviablad på köttskivorna, salta och peppra och stek i smör eller olja ca 3 minuter på varje sida.
- Garnera med myntablad och servera med sötpotatischipsen och en blandad sallad.
Publicerat den
24 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar