Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serbiska mössor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Söta mössor. Kronan på verket blir en kaka med kokos och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Blanda socker och mjöl med lite mjölk. Koka upp resten av mjölken och häll i blandningen under omrörning.
  2. Låt sjuda tills det tjocknat, låt sedan svalna ordentligt. Rör ner margarinet, florsockret och vaniljsockret.
  3. Kakbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker och häll i oljan. Rör i mjöl, bakpulver och kakao.
  4. Grädda i en långpanna 20-30 minuter i mitten av ugnen. Låt kakbottnen svalna.
  5. Ta en champagneglas och skär ut runda kakor av kakbottnen. dela dem på mitten. Bred på fyllning i mitten och runtom (ej toppen och botten) Rulla dem sedan i kokosflingor.
  6. Smält chokladen med oljan över vattenbad. Låt svalna. Toppa kakorna med glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.