Stek strömmingen på hög värme så blir den knaprigt god på några minuter.
Instruktioner
- Rör ihop senap och crème fraiche. Blanda försiktigt ner räkorna.
- Skölj strömmingen i kallt vatten och låt dem torka på hushållspapper. Blanda rågmjöl, ströbröd, salt och peppar till en panering. Fördela räkfyllningen på fyra av strömmingarna, lägg en strömming över vardera och panera.
- Stek fisken på hög värme ca 3 minuter på varje sida.
- Potatismos:
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem 10-15 minuter. Mosa den kokta potatisen. Tillsätt smör och mjölk, smaka av med salt, peppar och citronjuice. Hacka dillen och rör i moset.
- Snabbinlagd gurka: Skölj och grovhacka gurkan. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Blanda ättika, socker, vatten och salt. Tillsätt gurka och chilifrukt. Servera till strömmingen och moset.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jätte gott njöt i fulla drag Gugge