Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Squash- och skinkpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Fyllig och god paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt citron och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 min.
  2. Tryck ut degen i en pajform, nagga i botten. Ställt kallt i 15 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10-15 min.
  3. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan. Strimla squashen fint. Fräs löken ljus och glansig i matfett. Tillsätt paprika, squash, pressad vitlök och skinka. Fräs i ytterligare några minuter. Fördela i pajskalet. Vispa samman mjöl, grädde, salt och peppar. Häll det i pajformen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gnagett 10 juli 2009

    Jag hade filodeg istället och det blev verkligen gott. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.