Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur kålsallad (Goi cai)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En fräsch sallad från Vietnam, som passar bra till kyckling, räkor eller fläsk, eller varför inte bara servera den på egen hand. Tips: du kan byta ut grönkål mot rödkål eller ta hälften av var sort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda grönsakerna. Chili - kärna ur och skär i ringar. Grönkål - riv fint. Morötter - strimla fint. Rödlök - skiva tunt.
  2. Gör dressingen. Häll fisksås, limejuice och socker i en rostfri (eller glas) skål, och vispa tills sockret har löst sig. Tillsätt olja och chili.
  3. Vänd ner grönkål, morötter och rödlök. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra i ca 30 minuter till 1 timme.
  4. Låt såsen rinna av och servera. Garnera med färska thaibasilika eller färsk koriander.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammis 3 mars 2014

    Så otroligt god dressing.....fantastiskt gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.