- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God kinagryta. Serveras med kokt ris.Jag brukar hoppa över purjon och ibland paprikan.
Instruktioner
- Skär köttet i tunna små skivor. Blanda vinäger, soya, farinsocker, Mai Yen salt och pressad vitlök. Lägg ner köttet i såsen, rör om.
- Skala morötterna och löken i tunna skivor. Strimla paprikan. Ansa purjolöken och champinjonerna, skär i tunna skivor.
- Låt köttet rinna av väl men spara såsen.
- Hetta upp 3 msk olja och stek köttet i omg i ca 4 min. Tag upp köttet. Häll i 1 msk olja och stek morötter och lök i ca 2 min.Tillsätt resten av grönsakerna och stek ytterligare 3 min.
- Blanda ner köttet i grönsakerna.
Häll ned buljong i såsen och rör ut mjölet i den.
Häll redningen i pannan under omrörning och låt koka 1 min.
- Servera grytan omedelbart med kokt ris och extra sojasås.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar