Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svartvinbärssylt med fläder

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Svarta vinbär tillsammans med flädern gör sylten god till pannkakor och tårtor m. m. Sylten håller cirka en månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa och skölj bären. Allt läggs i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter
  2. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5 minuter. Häll i flädersaften
  3. Häll i röd melatin (läses på påsen) med lite socker, blandas. Rör ner det i grytan, kocka i 2 min
  4. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt..
  6. Man kan även använda syltsocker men läs då på påsen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.