Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med björnbärskesella

 
Skriv ut

Jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner mjöl och bakpulver under vispning. Tillsätt chokladsmöret och häll smeten i formen. Grädda i 18 minuter.
  2. Fyllning 1: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, ägg, socker, citronsaft och vaniljsocker. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och blanda i den. Låt stå kallt.
  3. Fyllning 2: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, socker, äggula och björnbärsmoset. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och vänd ner.
  4. Klipp ut en remsa av smörpapper som är ca 5 cm bred och kan formas till en ring kring tårtbottnen.
  5. Bred ut fyllning 1 ovanpå chokladbottnen och ställ kakan kallt över natten. Bred ut fyllning 2 och ställ kallt ett par timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.