Torsklåda

Ett recept från min mamma som jag har gjort om lite grann efter eget huvud. Fantastiskt gott! Lägger till bild när jag lagar den nästa gång. Självklart kan man byta ut torsken mot annan liknande fisk.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: torsk
Torsklåda
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: maggison
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

400 g torskfilé (ett fruset torskblock)
2,5 dl crème Fraiche
2,5 dl grädde
1 msk idealmjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl ketchup
0,5 dl hackad dill
Salt
Citronpeppar
1-2 tomater
1 msk smör

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
13024
Sparat:
339

Gör så här

Tina fisken något, så att det går lätt att skära i mindre bitar.

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsfast form. Lägg ut fiskbitarna med lite mellanrum.

Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Vispa ihop crème fraiche, grädde och mjöl.

Blanda sedan i smulad buljongtärning, ketchup, hackad dill och salt och peppar. Häll blandningen på fisken.

Låt rätten stå i ugnen tills den fått fin färg och fisken är genomkokt, vilket tar ca 35-40 min.

Servera med kokt potatis, gärna pressad, potatismos eller ris och en fräsch sallad.

LIKNANDE RECEPT

Torsklåda recept
över 2 månader
av Josses
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av maja79
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.