Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viltskav i ugnen

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott som bara attan, själv föredrar jag renskav

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs skavet tills det får lite färg, häll sedan i senapen och låt fräsa en halv minut häll därefter i grädden krydda med salt och peppar. Man kan även ha i några enbär om man vill.
  2. Gör potatismoset (jag föredrar hemmagjort mos). Pressa den kokta potatisen lägg i margarin och späd med mjölken tills moset får en mjuk och ganska fast koncistens, häll sist i ägget och rör om, salta och peppra efter smak. Använder ni pulvermos gör 6 port. så som det står på förpackningen.
  3. Ta en ugnsfast form och lägg moset runt kanterna häll därefter i skavröran, strö över den rivna osten.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller till osten fått färg.
  5. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.