Frysta räkor får en smakkick à la spanska tapas när de snabbsteks med olivolja och vitlök. Servera ihop med varm och matig bulgur, smaksatt med citron och mynta. Från Allt om Mat nr 9/06.
Instruktioner
- Skala räkorna.
- Koka bulgurn med salt enligt anvisning på förpackningen. Pressa saften ur halva citronen och blanda citronsaften med ½ dl olivolja och peppar. Finstrimla myntan. Mynta kan variera ganska mycket i smak, så prova dig fram. Häll dressingen över bulgurn och vänd i myntan.
- Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöken under omrörning i 2 msk olivolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Tillsätt räkorna och fräs hastigt med vitlöken 1 minut.
- Strö över flingsalt. Servera räkorna genast med citron- och myntabulgurn samt resten av citronen, skuren i klyftor.
Publicerat den
5 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar