Aduki böngryta

Vegetarisk gryta.

Ingredienser

  • 2 dl adukibönor, blötlägges över natten i 5 dl vatten
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 små vårlökar eller salladslökar, skurna i mindre bitar
  • 2 morötter, skurna i mindre bitar
  • 1 gul paprika, skuren i mindre bitar
  • 10 cm zucchini, stavad
  • 4-5 tomater, skurna i bitar
  • 1 msk soja
  • 1 dl hackad slätbladig persilja
  • 1/2 röd chilipeppar, finhackad
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skölj av de blötlagda bönorna och tillsätt nytt vatten. Koka cirka 20 min, tillsätt en msk buljong, koka ytterligare 10 min eller tills de är genomkokta.
    2. Hetta upp olivoljan i en stor wokpanna. Lägg i rödlök och låt glasra försiktigt. Tillsätt vitlök, chilipeppar, gurkmeja och curry, låt fräsa med någon minut. Tillsätt morötter, paprika, zucchini och låt steka ca 5 min. Tillsätt tomaterna och halva mängden slätbladig persilja, bönorna och 3 dl vatten + 1 msk buljong, samt sojan.
    3. Låt koka ca. 20 min. Avrunda med resten av persiljan samt smaka av med salt, svart- och cayennepeppar. Serveras med ris eller råris.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben