Ädelost & basilikafylld ryggbiff

Serverar: 4 portioner

Mycket god fyllning som sätter smak i hela köttet! Går bra att grilla ute eller i ugn. Fyllningen kan med fördel användas till det mesta, typ kyckling, fläskfilé osv.

Ingredienser

  • 800 g ryggbiff
  • 175 g ädelost
  • 8 stora stjälkar basilika
  • 200 g bacon
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • Bomullsband
  • Marinad
  • 1,5 dl olja
  • 0,5 dl rött vin
  • 2 msk Nescafé pulver
  • 3 msk rinnande honung
  • 2 msk grillkrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka baconet smått och knaperstek det i stekjärnet. Lägg av på hushållpapper och låt rinna av. Kör ädelosten, tomaterna och basilikan i en mixer. Blanda sen i baconkrispet. Skär ett snitt i köttet på längden och fyll den med blandningen. Snöra åt ganska hårt med bomullsbandet. (marinera i vilken marinad du vill, min är bara ett exempel.) Grilla eller stek köttet och servera med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chasod81 17 december 2011

    Fantastiskt gott!!!! Använde ryggbiff från älg och skippade baconet. Helt underbart. Kommer deffinitvt att göra denna rätt fler gånger :-)

    farmoringer 6 januari 2012

    Jättegott. Fast jag skippade marinaden. Hade fyllningen, men lindade även bacon runt om. Är sällan jag ger femmor i betyg men du får det...Såå gott blev det..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben