Ädelost och lökpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Annorlunda, fluffig paj med mycket ostsmak. En riktig vuxenpaj som dessutom ser härlig ut!

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • 75 g ädelost (Kvibille)
  • 1 dl créme fraiche
  • 250 g keso (1 pkt)
  • 1 dl riven stark ost
  • 1 riven gul lök
  • 3 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en smidig pajdeg. Tryck ut i pajform och grädda i 225 grader i 10 minuter.
    2. Blanda ihop övriga ingredienserna utom äggvitorna. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
    3. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda i 175 grader i ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben