Ädelostpaj

Serverar: 4-6 portioner

Paj gjord på ädelost

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g margarin
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g ädelost
  • 4 ägg
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1½ dl gräddfil
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader
    2. Finfördela fettet i mjölet. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop degen som får vila en timme.
    3. Tryck ut degen i formen och vispa ihop fyllningen och slå den i formen. Grädda på första falsen i 45 minuter. Täck formen med folie mot slutet av gräddningen om ytan blir mörk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben