Ädelpaj med tomater

Serverar: 4-6 portioner

Åt den till lunch i dag. Smaskens

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g kallt smör eller margarin
  • 2–3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 150 g ädelost
  • 250 g kesella
  • 4–6 tomater
  • 1 purjolök
  • Klippt gräslök
  • Instruktioner

    Finfördela matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter. Tryck ut pajdegen i en pajform. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Ansa purjolöken och strimla den. Lägg purjolöken i lite lättsaltat vatten och låt koka någon minut. Häll bort vattnet och låt purjolöken rinna av. Mosa osten och rör samman den med kesella till en smidig massa. Lägg purjolöken i botten på det förgräddade pajskalet. Fördela oströran ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem över. Klipp gräslöken och strö över pajen. Grädda 225 g mitt i ugnen ca 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben