Ägg i ugn

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Jag älskar verkligen den här rätten! Den är självskriven på vårt påskbord!

Ingredienser

  • 8 hårdkokta ägg
  • 2 msk matfett
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk körvel
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g skalade räkor
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Skala och halvera äggen. Lägg dem i en smord ugnsform. Smät matfettet och rör ner mjölet. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning. Koka ett par minuter. Smaka av med körvel, salt och peppar. Häll såsen över äggen. Lägg på räkorna och strö över osten. Gratinera i 250 grader i 10 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (4)

    delikat 21 mars 2008

    Gott, även utan räkor. Serverades hos oss med två sorters sill, kokt potatis och rödbetssallad. Dekorerat med rucola.

    gittan47 25 mars 2008

    Laggade dena rätt i påsk den var mycket god. Den blev uppskattad ger 5 poäng

    lillafatima 12 april 2009

    Det här var jätte gott. Jag fick mota bort min familj så de inte skulle äta upp allt innan vi hade serverat maten :)

    barabbas 16 april 2009

    Hej lagade de här äggen i påsk när jag bjöd hem mina barn m. familjer , alla tyckte om dem. Jag ger 5 poäng Hälningar Berit.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben