Äggakaka med äpplen

Serverar: 4 portioner

Lite som ugnspannkaka fast fler ägg gör den fluffigt lyxig. Den som vill serverar äggakakan med fläsk, men jag har valt att göra den vegetarisk.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk, 3 %
  • 7 ägg
  • 1 stort äpple
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Rårörda lingon
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20x30 cm eller en gjutjärnspanna ca 24 cm i diameter.
    2. Vispa ihop mjöl, mjölk, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen. Grädda 30-40 minuter, den ska stelna helt.
    3. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Smält lite smör i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna så att de får lite färg.
    4. Servera äggakakan med äppelklyftor, rårörda lingon och rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben