Lite som ugnspannkaka fast fler ägg gör den fluffigt lyxig. Den som vill serverar äggakakan med fläsk, men jag har valt att göra den vegetarisk.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
6 dl mjölk, 3 %
7 ägg
1 stort äpple
Smör
Salt
Svartpeppar
Servering
Rårörda lingon
Rivna morötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnssäker form ca 20x30 cm eller en gjutjärnspanna ca 24 cm i diameter.
Vispa ihop mjöl, mjölk, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen. Grädda 30-40 minuter, den ska stelna helt.
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Smält lite smör i en stekpanna och lägg i äppelklyftorna så att de får lite färg.
Servera äggakakan med äppelklyftor, rårörda lingon och rivna morötter.