Älskad kålpudding

Serverar: 4 portioner

En älskad klassiker och lättgjord är den!

Ingredienser

  • Kål
  • 1 kg vitkål
  • Olja
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk sirap
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Servering
  • Rårörda lingon
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns. lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
    3. Skala och riv den gula löken fint. Blanda löken med blandfärs, ägg, soja, vispgrädde, kalvfond, sirap, salt och peppar.
    4. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    5. Servera kålpuddingen med rårörda lingon och en sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    1 h 15 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben