Äppelbakelse

Serverar: 12 portioner

En liten läcker bakelse

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa, riven
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg, lättvispade
  • Fyllning
  • 2 dl äppelmos
  • 1-2 krm kanel, mald
  • 2 gelatinblad
  • Garnering
  • 50 g mandelspån, rostade
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Lägg mandelmassa och smör i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det blir en jämn smet. Tillsätt de uppvispade äggen. Bred smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper. Smeten ska bilda ett ca 1 cm tjockt lager. Grädda botten i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter. Låt svalna och ta sedan ut rundlar med ett kakmått.
    2. Blanda äppelmos med kanel. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull på spisen eller ca 20 sekunder i en kopp i mikron.
    3. Blanda ner lite av moset i gelatinet och rör om. Tillsätt sedan blandningen i resten av äppelmoset. Låt moset svalna något och bli trögflytande. Bred ut fyllningen på rundlarna. Ta gärna hjälp av måttet, som stabiliserar kanterna under tiden du breder på moset.
    4. Strö över mandelspån och dekorera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben