Äppelcrossianter med mandelkräm

Serverar: 2 portioner

Ett riktigt lyxigt sätt att ta tillvara på dagsgamla crossianter!

Ingredienser

  • 1 äggula
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 liten klick smör
  • 75 g mandelmassa
  • 2 crossianter
  • 1 litet äpple
  • 1 tsk socker
  • 1 krm malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Arbeta in äggula, grädde och smör i mandelmassan. Dela crossianterna på mitten och bred mandelkrämen i den undre delen av varje crossiant.
    3. Skala, kärna ur och skiva äpplet i tunna klyftor. Vänd klyftorna i kanel och socker och fördela dem i crossianterna. Lägg ihop crossianterna.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Servera ljumna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben