Äppelcrossianter med mandelkräm
Serverar:
2 portioner
Ett riktigt lyxigt sätt att ta tillvara på dagsgamla crossianter!
Ingredienser
1 äggula
1 msk vispgrädde
1 liten klick smör
75 g mandelmassa
2 crossianter
1 litet äpple
1 tsk socker
1 krm malen kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta in äggula, grädde och smör i mandelmassan. Dela crossianterna på mitten och bred mandelkrämen i den undre delen av varje crossiant.
Skala, kärna ur och skiva äpplet i tunna klyftor. Vänd klyftorna i kanel och socker och fördela dem i crossianterna. Lägg ihop crossianterna.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Servera ljumna.
Liknande recept
Smörbullar med mandelkräm
5
30
10
Mördegsformar med mandel och rom
25
Sonjas godaste äppelkaka
8
1
Vaniljmazariner
4
16
1
Äppelkaka med citron och kardemumma
5
8
1
Nöt- och mandelsnäcka med svarta vinbär
20
Frusen mandelkräm
20 min
6
Chokladtårta med mandelkräm
1 h
8
Mandelkräm med kanel
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!